Corecţia figurii

pgc7a765b6b7

Celulita sau lipodistrofia locală este o boală a ţesutului adipos subcutanat, care apare la femeile cu depuneri excesive de grăsime.

Ca urmare a alimentaţiei incorecte şi a modificărilor endocrine, are loc tulburarea microcirculaţiei în ţesutul adipos subcutanat, ceea ce duce la apariţia hipoxiei şi ischemiei zonei cu circulaţie deficitară şi, la rândul său, duce la ramificarea fibrelor ţesutului conjunctiv din jurul celulelor de grăsime. Acestea formează aşa-numiţii „noduli de celulită” care dau pielii un aspect  de „coajă de portocală”.

„Liposucţia” fără bisturiu cu ajutorul ozonului este foarte eficientă în tratamentul celulitei, întrucât ozonul are capacitatea de a îmbunătăţi microcirculaţia în ţesuturi şi de a regla imunitatea celulară. „Liposucţia” cu ozon oxigenat nu doar elimină excesul de grăsime, dar, de asemenea, netezeşte şi vindecă pielea în zonele cu probleme. Practic nu există contraindicaţii pentru această metodă de „liposucţie” prin intermediul aparatului.

Numai la Centrul de Sănătate „OZONIS” puteţi beneficia de o astfel de procedură.

Tehnologia procedurii:

Cursul de tratament constă dintr-un număr stabilit de şedinţe (de la 6 până la 12), care se aplică la intervale de 1-2 ori pe săptămână. Spre deosebire de ligatura prin transfixie cu ace unice,  metoda multi-injectorie cu flux redus constă în următoarele: la gura specială a ozonatorului, se conectează multi-injectorul (aşa-numita „creastă”), la 5 guri de ieşire, la acesta se conectează căi de legătură cu ace subţiri, acestea din urmă se introduc subcutanat în zona cu probleme. Ca urmare, către zona cu celulită situată direct lângă dispozitiv, se introduce un amestec de ozon oxigenat, cu o viteză scăzută stabilă, în timpul efectuării procedurii, acesta reuşeşte să se distribuie uniform pe suprafaţa intercelulară a zonei cu probleme, la pătrunderea ozonului, care are loc după 3-5 minute după procedură, se simte doar o senzaţie nesemnificativă de arsură.

Datorită vitezei mici şi uniformităţii introducerii amestecului, procedura este netraumatică, eficientă şi nedureroasă, este apreciată de medici şi de paciente.

pg8c0b65c754

Acţiunea ozonului în tratarea celulitei are loc prin diverse mecanisme. Ozonul reacţionează cu legăturile duble ale acizilor graşi nesaturaţi, modificând proprietăţile lor, ceea ce duce la dezintegrarea lanţurilor de lipide, lipidele hidrofobe se transformă în hidrofili mai puţin stabili.